Пятница, 03.05.2024, 15:46
Официальный сайт - портал г. Баштанка
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню Online BSH



Баштанка
Баштанский опрос
Нужно в Баштанке агентство по недвижимости?
Всего ответов: 210

обсудить эту тему на форуме
Главная » 2011 » Июнь » 6 » Реалізація права громадян на доступ до інформації
Реалізація права громадян на доступ до інформації
21:53

З 10 травня цього року набрали чинності закони України «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації» у новому форматі, зазнавши змін.

Вказаними нормативними актами врегульовано відносини щодо створення, використання, захисту інформації та доступу до неї кожного громадянина. Інформаційна політика в аспекті цих законів забезпечується шляхом відкритості та прозорості діяльності суб’єктів владних повноважень – органів державної влади та місцевого самоврядування. Про свою діяльність та прийняті рішення вищевказані органи інформують громадськість через засоби масової інформації та в інший спосіб, не заборонений законодавством (розміщення на інформаційних стендах, на спеціально створених сайтах в Інтернеті тощо). Вся доступна інформація є відкритою, крім тієї, що віднесена законом до інформації з обмеженим доступом. Це – конфіденційна, таємна та службова інформація, статус та порядок доступу до якої регулюються окремими законами.

З метою реалізації права на доступ до інформації необхідно звернутися з відповідним запитом (в усній чи письмовій формі, поштою чи факсом, індивідуально чи колективно), який повинен містити ім’я запитувача, поштову адресу, номер засобу зв’язку, якщо такий є, опис інформації, яку бажає отримати громадянин, а також підпис і дату. Такий запит розглядається розпорядником інформації протягом п’яти робочих днів. Цей термін може бути скорочено до 48 годин, якщо запит стосується захисту життя особи, стану довкілля, аварій, катастроф, надзвичайних подій, та продовжено до  20-ти робочих днів, якщо запитувана інформація великого обсягу, потребує пошуку значної кількості даних. Якщо інформація за обсягом перевищує 10 сторінок із виготовленням копій, запитувач відшкодовує фактичний розмір таких витрат.

У наданні інформації може бути відмовлено, якщо запит не відноситься до компетенції розпорядника інформації або запитувана інформація відноситься до категорії з обмеженим доступом, а також недотримано  вимог оформлення запиту, в тому числі неоплачено витрати на її складання.

Ольга СИТНІК,

начальник Баштанського райуправління юстиції.

Просмотров: 650 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск
Полезный материал

Promt Translator
Статистика

В Баштанке Online: 1
Гостей: 1
Жителей: 0
Баштанка© 2024Хостинг от uCoz