Суббота, 04.05.2024, 04:22
Официальный сайт - портал г. Баштанка
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню Online BSH



Баштанка
Баштанский опрос
Нужно в Баштанке агентство по недвижимости?
Всего ответов: 210

обсудить эту тему на форуме
Главная » 2012 » Май » 28 » Візит постійного координатора системи ООН в Україні п. Олів’є Адама (відвідування с. Мар'ївка та м.Баштанка)
Візит постійного координатора системи ООН в Україні п. Олів’є Адама (відвідування с. Мар'ївка та м.Баштанка)
10:38
Візит постійного координатора системи ООН в Україні п. Олів’є Адама (відвідування с. Мар'ївка та м.Баштанка)


   25 травня до Миколаївської області  з робочим візитом прибув Постійний представник ПРООН в Україні Олів’є Адам, з метою ознайомлення із реалізацією 1-го етапу  всеукраїнського проекту Європейського Союзу та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

   Даний проект впроваджується в усіх регіонах України, безпосередньо  в Миколаївській області з 2008 року. За цей час у 44 населених пунктах було  реалізовано 52 проекти.

   Пана Олів’є Адама зустріло керівництво області в особі першого заступника голови облдержадміністрації, виконувача функцій та повноважень голови облдержадміністрації Геннадія Ніколенко та голови обласної ради Ігоря Дятлова , які  обговорили з ним моменти пов’язані із реалізацією проекту та перспективою подальшої співпраці.

    

   Геннадій Ніколенко представив п. Олів’є Адаму економічний та культурний потенціал Миколаївської області. Зокрема, детально зупинився на суднобудівній галузі, яка зараз перебуває у депресивному стані. Представник ПРООН зауважив, що багатьох іноземних інвесторів цікавить саме суднобудівництво, і він хотів би більш детально ознайомитися з потенціалом Миколаївської області у цьому питанні.

   Перший заступник голови облдержадміністрації  не оминув й теми енергозбереження  та тих кроків, які зроблені Миколаївською областю у цьому питанні. Він зазначив,  що існують 2 основні напрямки енергозбереження – це термосанація та альтернативна енергетика і наша область активно працює по цим напрямкам. Як приклад Геннадій Ніколенко зазначив, що в нас є вже підписані проекти по енергозбереженню в рамках Кіотського протоколу. В Миколаївській області зосереджено 10% вітряного потенціалу України. Минулого року в області було побудовано 10 вітряних установок по 2,5 мВт кожна. Цього року планується побудувати ще 100 подібних установок.

   Геннадій Ніколенко також зазначив про те, що Миколаївська облдержадміністрація разом з обласною радою, в рамках проведення щорічної виставки  «Наш дім – енергозбереження», впроваджують навчання для голів сільських та селищних рад щодо енергозберігаючих технологій, які можна використовувати у їх  громадах. Як приклад він навів встановлення гелійових установок у дитячих садках, які дають можливість забезпечити навчальний заклад теплою водою та здійснювати обігрів приміщення в осінньо - весняний період.

    Більш детально Генадій Ніколенко зупинився на реалізації 2-х великих проектів у Миколаївській області – це газифікація віддалених  населених пунктів та будівництво об’їзного мосту через р. Південний Буг.

     «Цього року ми реалізує проект з НАК «Нафтогаз України» по будівництву підвідних газопроводів до населених пунктів області, більше ніж на 120 млн. грн. Забезпечення населення джерелами енергії – це є першочергове завдання. Далі нам потрібно буде займатися вирішенням проблеми економії цієї енергії, тобто впровадженням енергозберігаючих технологій, і в цьому питанні ми сподіваємося на підтримку ПРООН», - зауважив виконувач функцій и повноважень голови облдержадміністрації.

    Серед найбільш обговорюваних  між сторонами питаннями були наявність рекреаційних зон та національних парків в Миколаївській області, потенційні можливості консолідованої громади та ін.

   Питання пов’язані із взаємодію з місцевим самоврядуванням у Миколаївській області  Олів’є Адаму детально розкрив голова обласної ради Ігор Дятлов, який наголосив на тому, що в нашій області всеукраїнський проект Європейського Союзу та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» працює вже 4 роки і за цей час є вже значні результати – 52 реалізовані проекти.

   «Головне завдання даної програми полягає не лише в заміні вікон чи реконструкція водяної мережі, а в консолідація громади для спільного вирішення своїх проблем. Паралельно  із реалізацією проекту громада вирішує багато різних проблемних питань. Подібного роду проекти формують свідомість та культуру наших громадян і ми їх щиро підтримуємо», - відзначив голова обласної ради.

   Постійному представнику ПРООН п. Адаму Ігор Дятлов розповів про 3 проекти, які реалізуються в Миколаївській області за підтримки Партії регіонів та депутатів обласної ради. Ці проекти базуються  на тих самих принципах консолідації громади, що і проекти ПРООН – це «Дітям улюбленого міста», «Серце міста» та Спортивне містечко.

   По завершенню засідання «за зачиненими дверима» Геннадій Ніколенко вручив п. Олів’є Адаму проект розроблений Миколаївською ОДА щодо подальшої співпраці з ПРООН.

     Після офіційної частини на представників місцевої влади та делегацію в малій залі обласної ради вже чекали представники регіональних засобів масової інформації, яких цікавили різні питання, зокрема, мета візиту п. Адама.

   Серед тем, які викликали найбільше обговорення, було питання Надії Макарової про перспективи залучення іноземних інвестицій. Представник ПРООН зазначив, що на заваді залученню іноземних інвестицій до України лежать 2 основні проблеми – це низький рівень довіри інвесторів та бюрократичні вади системи.

   ОДТРК цікавило питання пов’язане із тим як виглядає Миколаївська область на фоні інших регіонів України у реалізації даного проекту. П. Олів’є Адам високо оцінив рівень Миколаївської області та підкреслив, що цього року лише в 5-ти регіонах України буде реалізовуватися новий напрямок програми ПРООН – це бізнес-проект громади, і Миколаївська область ввійшла до складу цих регіонів.



    По завершенню прес-конференції делегація відвідала Баштанський район, де мала можливість оглянути один із 52 реалізованих проектів – це заміна вікон в Мар’ївській ЗОШ І-ІІІ ст. та поспілкуватися з активом Баштанського району про можливі подальші перспективи співпраці та нові напрямки діяльності програми муніципального розвитку.

    


Фотоальбоми даної події, що містять 278 фотографій, знаходяться у соціальних мережах 
(група "Баштанський район") 

ОДНОКЛАСНИКИ

ВКОНТАКТЕ

ФЕЙСБУК


Источник

Просмотров: 623 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Полезный материал

Promt Translator
Статистика

В Баштанке Online: 1
Гостей: 1
Жителей: 0
Баштанка© 2024Хостинг от uCoz