Пятница, 15.11.2024, 00:51
Официальный сайт - портал г. Баштанка
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню Online BSH



Баштанка
Категории каталога
Голос Баштанщини - Громада [366]
Баштанский опрос
Нужно в Баштанке агентство по недвижимости?
Всего ответов: 210

обсудить эту тему на форуме
Главная » Статьи » Громада » Голос Баштанщини - Громада

До святкового столу (№137-138 25.12.10)

Птиця

по-англійськи

 

Продукти: 1 індичка (курка, гуска чи качка), 75 г вершкового масла, 3 лимони, 50 г копченого шпику, 3 цибулини, 100 г мигдалю, 100 г родзинок, 2 кисло-солодкі яблука, 5 г шавлію, 3 г тмину, чорний мелений перець, сіль, зелень.

Візьміть птицю, натріть її сіллю та перцем зсередини та зовні. Для начинки поріжте дрібно сало, цибулю, обсмажте в салі. Наріжте підсушений білий хліб кубиками, змішайте з мигдалем, яблуками, родзинками, лимоном, тмином, шавлієм. Готовою начинкою не дуже щільно нафаршируйте птицю, поливши її лимонним соком та розтопленим жиром.

Покладіть птицю у фольгу чи спеціальний пакет і поставте в гарячу духовку на 3 години. Для того, щоб вона покрилася апетитною шкірочкою, за 30-40 хв. до повної готовності звільніть її від фольги. Готову тушку птиці прикрасьте зеленню та яблуками.

Торт з рибною консервою

і листковим тістом

 

Продукти: листкові випечені коржі (5 штук), пачка майонезу, рибна консерва, 4 яйця, 20 г твердого сиру, 1 велика цибулина, 2 морквини.

Приготування: яйця відваріть і дрібно наріжте, цибулю і моркву накришіть і підсмажте, сир натріть на тертушці. На перший листковий корж накладаємо перемішаний з майонезом натертий сир. На наступний кладемо смажені цибулю й моркву, покриваємо майонезом. Поверху слідуючого коржа кладемо розмелену рибну консерву і зверху покриваємо майонезом.  Нас-тупний шар – перемішані з майонезом яйця. Останній корж можна прикрасити крихтами жовтка, дрібно нарізаною зеленню, тертим сиром, можна злегка побризкати майонезом. Поставити торт настоятися на ніч, тоді він стане м’яким.

 

«Сніжки» сирні

 

Продукти: 2 плавлених сирки, 200 г вершкового масла, 2 зубочки часнику, 1 банка оливок без кісточок, 100-150 г крабових паличок.

Приготування: потерти на тертушці окремо крабові палички для приготування стружки, окремо сирки та вершкове масло, яке змішайте з дрібно натертим часником.

Зробіть з отриманої маси кульки, в середину кожної покладіть оливку. "Сніжки” обваляйте в потертих крабових паличках і на годину залиште в холодному. Цю страву бажано подавати на листках салату.

 

Риба по-грецьки

 

Продукти: риба морська – філе, морква, цибуля, олія, кетчуп або соус, сіль, перець.

Рибу порізати шматочками , посолити, поперчити і обваляти в борошні, обсмажити до приготування. Цибулю і моркву теж потрібно почистити і натерти моркву на тертушці тонкою соломкою, а цибулю порізати півкільцями або кубиками. Смажити цибулю окремо від моркви. Тепер скласти все шарами в глибоке блюдо для духовки. Залити зверху томатним соусом. Поставити в розігріту до 150 градусів духовку і тушкувати 20 хв. Тепер найголовніше – рибу їсти категорично забороняється протягом 12 годин. Залиште її для просочування – тоді вона отримає весь сік і буде незвичайно смачною.


Категория: Голос Баштанщини - Громада | Добавил: admin (27.12.2010)
Просмотров: 631 | Рейтинг: 0.0/0 |

реклама в Баштанке
Заказать

Похожие материалы:
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Поиск
Полезный материал

Статистика

В Баштанке Online: 11
Гостей: 11
Жителей: 0
OnlineBSH© 2024Хостинг от uCoz