Птиця
по-англійськи
Продукти: 1 індичка (курка, гуска чи качка), 75 г вершкового масла, 3
лимони, 50 г
копченого шпику, 3 цибулини, 100
г мигдалю, 100
г родзинок, 2 кисло-солодкі яблука, 5 г шавлію, 3 г тмину, чорний мелений
перець, сіль, зелень.
Візьміть птицю, натріть її сіллю та перцем зсередини та зовні. Для начинки
поріжте дрібно сало, цибулю, обсмажте в салі. Наріжте підсушений білий хліб
кубиками, змішайте з мигдалем, яблуками, родзинками, лимоном, тмином, шавлієм.
Готовою начинкою не дуже щільно нафаршируйте птицю, поливши її лимонним соком
та розтопленим жиром.
Покладіть птицю у фольгу чи спеціальний пакет і поставте в гарячу духовку
на 3 години. Для того, щоб вона покрилася апетитною шкірочкою, за 30-40 хв. до
повної готовності звільніть її від фольги. Готову тушку птиці прикрасьте
зеленню та яблуками.
Торт з рибною консервою
і листковим тістом
Продукти: листкові
випечені коржі (5 штук), пачка майонезу, рибна консерва, 4 яйця, 20 г твердого сиру, 1 велика
цибулина, 2 морквини.
Приготування: яйця відваріть і дрібно наріжте, цибулю
і моркву накришіть і підсмажте, сир натріть на тертушці. На перший листковий
корж накладаємо перемішаний з майонезом натертий сир. На наступний кладемо
смажені цибулю й моркву, покриваємо майонезом. Поверху слідуючого коржа кладемо
розмелену рибну консерву і зверху покриваємо майонезом. Нас-тупний шар – перемішані з майонезом яйця.
Останній корж можна прикрасити крихтами жовтка, дрібно нарізаною зеленню,
тертим сиром, можна злегка побризкати майонезом. Поставити торт настоятися на
ніч, тоді він стане м’яким.
«Сніжки» сирні
Продукти: 2
плавлених сирки, 200 г
вершкового масла, 2 зубочки часнику, 1 банка оливок без кісточок, 100-150 г крабових паличок.
Приготування: потерти на тертушці окремо крабові
палички для приготування стружки, окремо сирки та вершкове масло, яке змішайте
з дрібно натертим часником.
Зробіть з отриманої маси кульки, в середину кожної покладіть оливку.
"Сніжки” обваляйте в потертих крабових паличках і на годину залиште в
холодному. Цю страву бажано подавати на листках салату.
Риба по-грецьки
Продукти: риба
морська – філе, морква, цибуля, олія, кетчуп або соус, сіль, перець.
Рибу порізати
шматочками , посолити, поперчити і обваляти в борошні, обсмажити до
приготування. Цибулю і моркву теж потрібно почистити і натерти моркву на
тертушці тонкою соломкою, а цибулю порізати півкільцями або кубиками. Смажити
цибулю окремо від моркви. Тепер скласти все шарами в глибоке блюдо для духовки.
Залити зверху томатним соусом. Поставити в розігріту до 150 градусів духовку і
тушкувати 20 хв. Тепер найголовніше – рибу їсти категорично забороняється
протягом 12 годин. Залиште її для просочування – тоді вона отримає весь сік і
буде незвичайно смачною.