Діловод – жінка
ділова
Наталя Сергіївна Сокол працює діловодом у Добренській сільській раді. До
своїх обов’язків ставиться сумлінно і старанно, виконує їх по-діловому: вчасно
і якісно. Як і будь-яке завдання чи доручення, кадрову роботу веде на належному
рівні. І як депутат, справно виконує свої обов’язки, заслужено користується у
колективі шаною та авторитетом за досвід, товариськість, мудрість, постійну
готовність прийти на допомогу.
Сама Наталя Сокол родом з Росії, з Волгоградської області. Але з 1980 року
живе на Україні в с. Добре, куди переїхала їх сім’я. Мати Наталі – Валентина
Андріївна Святобогова працювала бухгалтером в Добренському ССТ, батько – Сергій
Іванович в «Агропротехніці» в Баштанці. В родині, крім Наталі, виховувався
старший на десять років брат Олександр. Ні вона, ні Сашко не були обділені батьківською
любов’ю і турботою.
В школі Наталя навчалася добре, брала активну участь
у шкільному житті. Час пролетів дуже швидко, потрібно було обирати майбутню
професію. Добре подумавши, порадившись з батьками, Наталя вступила до
Миколаївського торгово-економічного технікуму на спеціальність «бухгалтерія».
Чому обрала саме цю професію? Можливо, хотіла піти маминим шляхом. Після
закінчення навчання повернулася в рідне село. На той час знайти роботу було не
проблемно і дівчина влаштувалася на роботу на ВАТ «Явкинський елеватор». Згодом
вийшла заміж.
– Свого чоловіка Віталія я знаю з дитинства, разом
ходили до однієї школи, допомагав мені носити портфель, товаришували. Після 9
класу почали зустрічатися, покохали один одного. Тепер я не уявляю свого життя
без нього, – розповідає Наталя.
Вже більше 10 років йдуть вони по життю разом, ділячи навпіл всі проблеми
і негаразди.
Син Віталій навчається вже у шостому класі,
захоплюється футболом, шахами.
– А найбільше його захоплення – собаки, – посміхається Наталя Сергіївна, –
якби ми йому дали волю, то мені навіть страшно уявити, скільки б собак у нас
жило.
Після декретної відпустки на запрошення колишнього секретаря Добренської
сільської ради В. Д. Педько Наталя пішла працювати в сільську раду діловодом.
Спочатку було складно, адже все нове, невідоме. Але Наталя швидко
освоїлася на новому місці, опанувала роботу з документами.
– Я вже восьмий рік працюю діловодом, полюбила свою роботу, колектив. І
жодного разу не пошкодувала про те, що працюю саме тут.
– Наталя Сергіївна Сокол – це наша гордість, – каже сільський голова О. М.
Галагуз, – свою роботу виконує відповідально і старанно. Документи вчасно
зареєстровані і відправлені. Номенклатура справ завжди в належному стані.
Побільше б таких відповідальних працівників.
В 2006 році Н. С. Сокол була обрана депутатом
сільської ради. А в 2010 році сільська громада знову висловила довіру Наталі
Сергіївні. Вона є членом постійної комісії з питань планування, бюджету,
фінансів та економічної реформи.
У вільний від роботи час Наталя займається вихованням сина, слухає
спокійну музику, любить вечорами в’язати. По натурі вона оптимістка, завжди
вірить у краще, вважає себе щасливою, бо має доброго й люблячого чоловіка,
гарного й слухняного сина.
Долю, як відомо не обирають, її творять власними руками. Наталя Сокол –
одна з таких.
Юлія
ДУБОГРІЙ.
Косметичні Поради
Білолиця, чорноброва
Краса та
здоров’я – поняття неподільні. Навесні ми відчуваємо особливу потребу у
вітамінах.
Від цього залежить стан шкіри і волосся. Якщо обличчя бліде, шкіра суха,
млява, з’явилися зморшки, отже, організму ( зокрема й шкірі) потрібна допомога.
Почніть із харчування: включайте до раціону більше овочів – свіжих,
квашених, приймайте полівітаміни.
Поліпшити стан
шкіри допоможуть і маски.
Перевірений
часом косметичний засіб для сухої шкіри
– маска зі свинячого сала. Шматочок сала покладіть у невеличкий горщик і
поставте в каструлю з кип’ячою водою. Коли сало розтопиться й трохи охолоне,
змастіть обличчя на 20 хв. Його можна потім не вмивати, а лише акуратно витерти
жир і промокнути серветкою.
Суху шкіру
корисно протирати молоком, вершками, олією (але не щодня).
Ефективний засіб
для сухої в’янучої шкіри – умивання відварами трав шавлії, ромашки, польового
хвоща, м’яти. Можна взяти їх суміш, залити 2 склянками окропу, кип’ятити на
маленькому вогні 5-10 хв., охолодити й процідити. Цей відвар очищає шкіру,
робить її пружною, ніжною.
Хороший ефект
дає яблучна маска. Відваріть яблуко в невеликій кількості молока і зробіть
маску для обличчя. Через 15-20 хв. змийте холодною водою.
Для жирної шкіри
корисні такі маски.
Збити білок,
додати півчайної ложечки лимонного соку.
Перемішати
столову ложку молока і половину столової ложки дріжджів.
Добре збитий
білок ретельно перемішати з борошном, нанести на обличчя.
Маски тримати
10-20 хв., потім змити кип’яченою водою кімнатної температури.
Для омолодження шкіри можна приготувати лосьйон: траву
звіробою, нагідок, череди, ромашки, м’яти, деревію подрібнити, 2 столові ложки
суміші залити 2 склянками окропу, настояти 1 год. Процідити, додати склянку
горілки.
Смачного
Сирно-м‘ясний рулет
Спочатку треба спекти сирний корж. Для нього взяти 200 г твердого сиру, три
яйця, 3 ст. ложки манки та 100
г майонезу.
Сир натерти на тертці та змішати з рештою продуктів. деко треба застелити пергаментом. На
нього вилити масу, розрівняти ложкою по кутах, щоб корж був правильної форми. І
в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.
Доки корж печеться, готуємо м’ясну начинку. Фаршу треба до півкілограма, два яйця
та цибулину, сіль і спеції. Цибулю краще змолоти в блендері або пропустити
через м’ясорубку, щоб не була шматочками. її
можна спочатку підсмажити, наприклад, із шампіньйонами.
Сирний корж остудити. Накласти начинку і загорнути рулетом. У духовці
випікати ще 40 хв. Сирна частина виходить ніжна й ароматна, а м’ясо соковите.
СалаТ – виручалочка
На 1 банку рибних консервів у олії, взяти 2 круто зварених яйця, 2 ст.
ложки посіченої зелені чи ріпчастої цибулі, 2-3 зубочки часнику, один дрібно
покришений солоний огірок. Заправити все це майонезом, перемішати.
СалаТ М‘ясний
Варене м’ясо поріжте соломкою, цибулю напівкільцями. Цибулю залийте оцтом,
щоб ніч покисла. Змийте оцет, додайте м’ясо, майонез. Посоліть за смаком.
Для салату можна взяти шлунки (пупи), печінку свійської птиці.
Якщо ви постите
Картопля фарширована
Відваріть 10 картоплин у мундирі. 500 г грибів (шампіньйонів) поріжте, облийте
гарячою водою і спасеруйте на олії разом із цибулею. Картоплю почистити,
розрізати навпіл, вийняти ложкою частину м’якоті, перемішати з грибами і
заповнити цим фаршем картоплю. Зверху посипати нарізаною зеленню