Рулет 6 яєць, 200 г майонезу, 200 г твердого сиру, 100 г маслин, сіль, перець за смаком, олія для змащування. Для начинки: 500 г м’ясного фаршу, 2 цибулини, сіль, перець. Твердий сир натерти на середній тертці. Маслини нарізати. Яйця збити з майонезом, додати сир і маслини, посолити, поперчити, перемішати. Суміш вилити на змазане олією деко, запікати 15 хв. у духовці при 180 градусах. Приготування начинки: цибулю подрібнити, додати у фарш, посолити, поперчити, перемішати. Начинку викласти на гарячий омлетний корж, звернути рулетом. рулет викласти на деко, поставити ще на 15 хв. у гарячу духовку. Готовий рулет охолодити, нарізати.
Овочево- м’ясний салат «Тигровий»
250 г копченої свинини, 2 великі цибулини, 2 середні морквини, 4 яйця, 150 г плавленого сиру, 2-3 зубчики часнику, 1 ч. ложка меленого чорного перцю, сіль, 100 г чорносливу, 250 г майонезу, 3 ст. ложки оцту, олія для смаження. Для прикраси: ½ свіжого огірка, зелень петрушки. Цибулю очистити, вимити, обсушити, нарізати півкільцями і замаринувати на 30 хв. у розведеному навпіл з водою оцті, потім маринад злити. М’ясо нарізати тонкою соломкою. Яйця зварити, охолодити, очистити. 1 яйце залишити для прикраси. Сир та яйця, що залишилися, натерти на крупній тертці. Часник очистити, вимити, пропустити через прес. Моркву вимити, очистити, натерти на тертці, обсмажити на олії до готовності. В кінці смаження посолити та приправити перцем, додати подрібнений часник. Чорнослив залити гарячою водою на 30 хв., потім воду злити. Обсушити його та нарізати тонкою соломкою. Салат викласти шарами, змазуючи майонезом (посолити, поперчити за смаком): цибуля – м’ясо – яйця – сир – морква. Чорнослив викласти зверху на салат. Прикрасити салат шматочками огірка, білком і петрушкою.
Заливне з язика ½ свинячого язика (можна яловичого), 1 варена морква, 2 варених яйця, 1 ст. л. консервованої кукурудзи, 10 маслин або оливок, 25 г желатину, зелень, сіль, перець за смаком. Язик відварити в підсоленій воді до готовності, витягнути, охолодити, очистити і нарізати. Бульйон, що залишився, процідити. Желатин залити ¾ склянки води, залишити на 30 хв., потім розчинити на водяній бані, перемішати з 1 л процідженого бульйону. Яйця і моркву очистити, нарізати. В глибоку тарілку викласти шматочки язика, яєць і моркви, прикрасити маслинами або оливками, кукурудзою, подрібненою зеленню. Потім акуратно залити бульйоном з желатином. Дати повністю охолонути в холодильнику.
|