У
самісінькому центрі міста неперевершено пахне смаженою олією. Хоча й зникли з
карти району ряд підприємств та господарств, колишня харчосмакова продовжує
свою споконвічну роботу – переробляє сільгосппродукцію. Простому люду є де подрібнити
зерно на комбікорм для домашньої живності, збити соняшникову олію та ще й
зберігати і її, й макуху у коморах ТОВ «Астра-Агропром», щоб забирати частинами
по мірі потреби. Звісно ж, це дуже зручно.
А збережено все це мудрим, розумним хазяїном, нинішнім
генеральним директором товариства з обмеженою відповідальністю Віктором
Федоровим і його дружною, вдало підібраною командою. Разом думають, рахують,
передбачають, працюють на перспективу.
Незважаючи
ні на які труднощі, товариство працює стабільно, береже і вдосконалює старенькі
технічні засоби виробництва. Принцип роботи теж не змінюється – продовжують
діяти на давальницьких умовах, коли двадцять відсотків зданої на переробку
продукції залишається в товаристві.
В
минулому році більше сотні тонн насіння соняшника переробили. І не лише від
людей його приймали. Тісно співпрацюють з багатьма фермерськими господарствами,
сільгоспформуваннями. Наприклад, ф/г Домашова, «Маяк», ВАТ «Баштанська
райсільгоспхімія», ТОВ «Світоч» роками завозять сюди насіння соняшника, дають
списки своїх пайовиків і ті одержують тут вже готову олію та макуху. Такі
партнерські стосунки вигідні всім учасникам цього добре налагодженого процесу.
Багато
міні-олійниць нині з’явилося. А такої підсмаженої та пахучої, як тут, не
знайдеш. Утримують свою марку ці добрі господарі. Тож замовників у них не
меншає.
–
Як вдається триматися на плаву? – питаю Віктора Григоровича.
–
просто працюємо як це потрібно,
люди у нас хороші, віддані своїй справі.
Одними
з перших керівник назвав імена рядових трудівників. На совість виконують свої
обов’язки Сергій Петрович Ковальчук, Олег Анатолійович Явкин. Скрупульозно веде
бухгалтерський облік головний бухгалтер Ольга Миколаївна Рябова, першим
помічником є комерційний директор Тамара Миколаївна Федорова.
З
цими людьми приємно спілкуватися. А після щирої розмови народжується
впевненість: є у цього товариства майбутнє.
В
найближчих планах – відкриття ринку, на якому торгуватимуть овочами всі
бажаючі. До послуг продавців буде більше тридцяти критих місць, де можна буде
торгувати й м’ясом.
Ринок
практично вже готовий. Залишилося дочекатися висновків державних експертиз.
Немає сумніву в тому, що і ця справа піде на лад.
Галина
МЕЛЬНИК.