Це слово про тих, хто веде за собою. Про лідерів,
людей особливого складу, поведінки, навіть способу життя. Вони немов на
рентгені – постійно на очах, мають підвищене почуття відповідальності і
самодисципліни.
Зазвичай, напередодні нового року, кожному з нас варто
озирнутись, оцінити, як ми прожили минулий рік, що доброго та приємного встигли
зробити.
Ми завжди сподіваємося отримати від долі подарунки в новому
році.Це одне з найбільш таємничих,
урочистих і родинних свят, яке обіцяє здійснення мрій кожному, хто вірить у
дива. А очікують дива не тільки діти, але й дорослі.
Напередодні Нового року ми вирішили дізнатися, чим же
запам’ятався 2010 рік, та чого очікують від 2011 року жителі нашого міста.
Пам’ять… Вона ніколи не вмирає, бо вивіряє нас на людяність, гуманність,
благородство.
Протягом 2010 року в нашому районі було увіковічнено пам’ять 11 Героїв
Радянського Союзу, наших земляків встановленням меморіальних дошок і
присвоєнням їх імен загальноосвітнім школам.
У грудні урочисто відкрито останню меморіальну дошку Герою Радянського
Союзу Івану Яковичу Григор’єву в Новоолександрівській ЗОШ.
Час нестримно летить і
підводить нас до Нового року. Що там, за його межею? Той самий світ з одвічною
незбагненністю, але, водночас,сповнений
нових прагнень. Традиційно, хочеться залишити старому рокові неприємні
спогадиі з надієючекати здійснення мрій на майбутнє. Яким він
буде, рікприйдешній?Віриться, щонеодмінно добрим і щасливим. Тож побажаймо один одному душевної наснаги
і терпіння на всі наші будні і свята.
Тетяна
скляр майже 20 років працює
дояркою. Як кажуть, де народилася, там і пригодилася. А народилася вона в
Єрмолівці. І все життя її проходить на очах у односельців. Тетяна Володимирівна
привітна, відверта, розумна, розсудлива. На обличчі – тепла усмішка, в очах –
доброта.
Минулої п’ятниці в центрі
Баштанки барвистими новорічними вогнями засяяла головна ялинка міста й району.
З нагоди відкриття головного атрибуту новорічних і різдвяних свят в центрі
міста зібралися дорослі й діти. Заклично лунала музика. А жартівливі пісні у
виконанні учасників народного хору районного Будинку культури під керівництвом
Рити Попель піднімали всім настрій.
17 грудня у Миколаєві в залі академічного українського
театру відбулася урочиста церемонія нагородження переможців обласного конкурсу
«Людина року Миколаївщини» за 2009 рік.
Продукти: 1 індичка (курка, гуска чи качка), 75 г вершкового масла, 3
лимони, 50 г
копченого шпику, 3 цибулини, 100
г мигдалю, 100
г родзинок, 2 кисло-солодкі яблука, 5 г шавлію, 3 г тмину, чорний мелений
перець, сіль, зелень.
Візьміть птицю, натріть її сіллю та перцем зсередини та зовні. Для начинки
поріжте дрібно сало, цибулю, обсмажте в салі. Наріжте підсушений білий хліб
кубиками, змішайте з мигдалем, яблуками, родзинками, лимоном, тмином, шавлієм.
Готовою начинкою не дуже щільно нафаршируйте птицю, поливши її лимонним соком
та розтопленим жиром.
Покладіть птицю у фольгу чи спеціальний пакет і поставте в гарячу духовку
на 3 години. Для того, щоб вона покрилася апетитною шкірочкою, за 30-40 хв. до
повної готовності звільніть її від фольги. Готову тушку птиці прикрасьте
зеленню та яблуками.